Cara Nak Semak Result Akhir PSA Sesi Dis 2012

Assalam. Rasanya student poli dah tahu esok result keluar kan bagi sesi Dis 2012. So how's your feeling? Aku pula? Memula agak teruja dan takut kau bila tahu result nak keluar esok. Pastu bila terbaca dekat group poli yang result LI tak affect pun pointer, rasa sedih sikit. Ye lha around 4-5 months kita orang praktikal tapi itu hanya sebagai salah satu syarat wajib poli untuk proceed ke sem seterusnya. But however, it's the best memories to remember actually.

Baik lha, so esok 28hb Mei 2013 adalah hari keputusan rasmi peperiksaan politeknik bagi sesi Dis 2012. Kat bawah ni adalah cara ll untuk anda semak keputusan anda. Untuk poli lain, kalau tak confirm boleh check kat portal poli masing ll atau pun group poli masing ll. Alert lha key.


Tarikh keputusan rasmi Peperiksaan Akhir Semester Sesi Dis 2012 ialah pada 28 Mei 2013 bermula pada jam 12.00 tengahari*.

Keputusan peperiksaan akan dimaklumkan melalui kaedah berikut:-

1. Pelajar boleh melayari laman web http://www.psa.edu.my/ dan sila ke Kerajaan untuk Perkhidmatan Pengguna (G2C)[Sebelah kanan menu] dan pilih ikon Sistem Result / Keputusan atau anda boleh melayari terus ke http://spmp.psa.edu.my/ dengan memasukkan username : no kad pengenalan [Contoh : xxxxxxxxxxxxxx {tanpa tanda sengkang}] dan passwod : no pendaftaran / no kad matrik pelajar [Contoh : 08DEU10Fxxxx]

2. Slip Keputusan peperiksaan tidak akan dipos. Adalah menjadi tanggungjawab pelajar untuk mencetak slip keputusan peperiksaan (http://spmp.psa.edu.my/ ) dan bawa bersama semasa Slip Pendaftaran Sesi Jun 2013 * 

3. Pelajar boleh menelefon Jabatan Akademik masing-masing (03-5163 4000) untuk mengetahui status keputusan peperiksaan 28 Mei 2013*.

4. Pelajar boleh datang ke PSA dan merujuk papan notis jabatan untuk mengetahui status keputusan peperiksaan 28 Mei 2013*.



And one more thing benda paling penting aku nak share ialah Manual Pendaftaran Untuk Pelajar Senior dan Lepasan LI PSA. So lepas ni tolong get ready sebanyak RM 350 seorang untuk pendaftaran. RM 350 belum campur dengan duit deposit rumah dan sebagainya. Mahal? Jangan complain. KIKIKIKI. Mujur sem ni, aku apply kamsis. Baru 60 hengget satu sem. Hope dapat lha. Agak kerisauan juga ni. 







Akhir kata, selamat mengecheck result. Bawa ll kan bersabar. PSA, harap ll anda tidak mengecewakan kami macam sem lepas. Tak seronok kena maki kan? HAHAHA. Dear Mr. Result, please being so nice to me. Aku redha dan tawakal dengan apa jua keputusan yang akan muncul esok. Diharap aku lulus dan dapat proceed untuk sem seterusnya. Amin! Insyaallah. Good luck guys! Bye! (:


Nota mata : Copy paste =)

2 comments:

Ahlam Miera Amirul Shafie said...

moga dpt result gempakkkk!!! :)

Muhammad Thaqif said...

Sem bp ni? Kos ape? Hikhik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Thank you for visit my blog.Alright reserved by Syahira Adisa