TIPS:LAGU DALAM BLOG

Assalam
lagu dalam blog?
apsal aku nak buat tutorial ke?
haha bukan lah aku mana reti buat tuto ni
tuto simple aku reti lah buadd and share
kalau yang berat ni
hang pi lah tanya kak lyssa aihh
dia pakar dalam segala tuto
haha ok entry kali ni
aku just nak share pendapat aku and tips mengenai lagu dalam blog

Ok aku admit bukan semua suka lagu yang
dipasang dalam blog tu orang suka
ye dak?
maybe ada sesetengah yang fikir
'alah lagu dalam blog ni menyemak and semak je lah kan'
tapi cita rasa setiap blogger tu lain and tak sama
ada yang suka bila buka blog je
ada lagu or irama or melody yang berkumandangkan
maybe ada yang tak sebab dia rasa macam semak sikit 
tapi tak apa itu pendapat dan hak masing-masing
aku tak nak sentuh sangat

Bagi blogger macam aku
aku suka kalau terjah blog orang tu
first sekali aku akan tengok design blog dia
diorang punya design blogger blogger ni memang superb
kreatif plus inovatif and lain lain
cantik sangat blog diorang
aku suka blog yang simple
and aku tak reti jugaklah nak menghias-hias blog aku ni
sebab tu aku suka terjah blog blogger lain
sebab kita akan nampak perbezaan setiap design blogger tu
ecehh kira kau ni kreatif and berfikiran seni lah ye sha?
hahaha aku tak minat seni pun
cuma aku suka je nak usha usha kan

Perkara kedua yang aku suka
ialah lagu dalam blog
wohoo memang aku suka sangat kalau terjah blog blogger
dengar lagu dalam blog diorang tu
kadang-kadang aku tak tahu pun
tajuk lagu dalam blog tu
or sometimes petikan piano yang berkumandang
bila kita dengar pun rasa macam cool je kan
aku pun baru 2 kali tukar lagu blog
and aku rasa lagu blog aku kali ni 
memang tak pernah ada kodd yang pakai
hahaha korang tahu tak tajuk lagu blog aku ni apa?
tak tahu ye?
bagus boleh buadd segmen teka lagu dalam blog ni
-oh-

So kalau korang terjah blog blogger lain
and ada lagu yang korang rasa tak minat
korang boleh pause lagu tu untuk sementara kan
or terus tekan mute ke
and kalau korang masuk blog aku pun
korang rasa lagu blog aku ni tah apa apa
nevermind korang boleh juga pause lagu tu seketika
hehe ye aku faham sebab semua orang tak sama taste
kita tak dapat nak puaskan hati semua orang
and kita pun cuba mana yang mampu kan
ini adalah sekadar pendapat aku 
and hope jangan fikir bukan-bukan
aku tak berniat nak timbulkan persepsi buruk pada sesiapa

To newbie atau blogger yang blog korang tade lagu tu
and korang nak masukkan lagu tapi tak tahu
korang boleh terjah KAK LYSSA punya tuto
and cari lah tuto nak masuk lagu dalam blog
and korang yang memang dah pasang lagu dalam blog tu
better jangan hide korangnya box song tu
unhide balik lah
so diorang boleh tekan pause 
senangkan and dah magrib ni
out dulu lah
kbai >_<

14 comments:

Amanina said...

hihi, betul tu. kite takleh nak puaskan hati semua org kan. hihi. cer tgk blog sy. ok tak? ke simple sgt? huhuhu :DD

Nurul Akmal said...

X suka lagu ade dalam blog.. hehehehe.. ;)

вʋввℓɛ ρσρƨ said...

hahaa.. tu sume depend ats orang ;) ada orang yang suka dan tak suke.. tpi hana jnis tak letak lgu dlm blog. tak suke.. jd berat lak..

jum tambah follower ;)
http://dhyeahana.blogspot.com/2012/05/saya-mahu-follower-tegar.html

♥ siKechekMessy ♥ said...

heheh.
exactly!

♥ siKechekMessy ♥ said...

hahah!
takple.
lain orang lain cara :)

♥ siKechekMessy ♥ said...

tuh lah.
kena pandai2x lah kan.
tips blog jadi ringan kan ada :)

nana kamarul said...

setuju sangat dengan part yang unhide tu. Kadang2 tu stress sebab x jumpa song box last2 terus blah dari blog tu. hehehe :D

♥ siKechekMessy ♥ said...

hahahah macam tuh pulak dah
awak mute jelah :)
hihi

Syimi_Nunun said...

Haha , same dgn sy :D Cer tengok blog saya . Okay tak bagi awak ?

Meple_Forever said...

Nice blog :D Cer usya saya punya . Okay ?

LuVidA^^ said...

banyak yg xsuke lagu dlm blog. kadang kite bukak banyak tab untuk blogwalking.... bile dengar je bunyi lagu, dah kelam kabut nak cari mane 1 blog yg ade lagu tu... 1 hal pulak nk cri butang pause... bile xjmpe...kene mute pulak... leceh sikit la.... :)

SI KECHEK MESSY said...

awak kenapa blog awak saya tak boleh nak get in :(

SI KECHEK MESSY said...

dah usha.
saya tinggalkan jejak dekat chatbox. :)

SI KECHEK MESSY said...

haha betul2x.
tuh lah yang ada lagu dalam blog tu memang kena main peranan.nanti orang tak nak usha blog sbab ada lagu kan.
dah rugi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Thank you for visit my blog.Alright reserved by Syahira Adisa