BBM BERHANTU? KISAH BENAR!

Hai readers! BBM berhantu? Serius ke? Pengguna Blackberry pernah kena ke? Tapi kena apa erk? So petang ni aku nak share satu story kat korang mengenai apa yang terjadi di BBM aku pada pagi semalam. Around pukul 4.28 pagi macam tu. Cerita dia macam ni, I have a conversation wiff Achoo on Sunday dawn. Masa tu BBM seperti biasa lha. Tapi masa tu jam baru menunjukkan pukul 2 pagi. Semua orang di rumah aku dah tidur cuma aku je yang belum tidur. Achoo keluar dengan abang dia so kita orang tak BBM lama sebab dia nak saving battery. Tak kesah lha part tu. Tapi apa yang peliknya apabila jam menunjukkan pukul 4.28 pagi dan masa tu aku sedang tidur nyenyak gila sampai sempat bermimpi lagi lha weyh tapi ada sesuatu yang pelik berlaku di BBM achoo. Jom tengok gambar kat bawah ni.




Boleh faham ta apa yang aku nak ceritakan sebenarnya? Ok dekat gambar atas ni ada dua conversation dimana yang gambar atas tu BBM aku dan bawah ialah BBM Achoo. Dekat gambar atas tu menunjukkan last aku send bbm dekat Achoo pukul 2.32 pagi dan lepas tu aku terima BBM yang sama dengan gambar kedua. Itu penerangan pertama. Yang gambar kedua pula ialah bila Achoo ada terima BBM pada pukul 4.48 pagi dengan ayatnya 'BUDAK KECIK ITU BIJAK.' and korang boleh nampak tak BBM seterusnya tu sama juga dengan gambar pertama. Kalau dalam BBM kan kalau cursor kita tu pergi ke ayat ll akan nampak pukul berapa kita send and receive BBM kan? 

The problem is masa pukul 4.48 pagi tu aku dah tidur nyenyak gila and tak sedar langsung dia Ping aku banyak kali. And yang paling menghairankan ialah kalau betul aku yang send BBM yang tertulis 'BUDAK KECIK ITU BIJAK.' mesti dekat BBM aku pun ada text yang aku send kat dia kan. Masalahnya dekat BBM aku takde text yang aku send 'BUDAK KECIK ITU BIJAK.'. Aku dah recheck banyak kali dah. So sekarang siapa yang send BBM tu? Memula aku tak percaya tapi bila aku check and fikir balik, kalau betul aku send masa tu maybe aku terngigau bangun and terus send kat dia macam tu kan so mana text tu? Tak ada kan? Itu yang membingungkan sampai sekarang. 

Pagi tadi masa aku call dia, dia terus tanya aku 'U ada BBM I ta pukul 4 lebih?'. Pastu aku pun terkejut lha tetiba je dia tanya aku camtu. Then aku suruh dia print screen apa yang aku hantar masa pukul 4 lebih yang dia kata tu. Tu yang dia send tu. Memula dia fikir aku BBM dengan orang lain. Aku gelak besar lha. Sebab pukul 4 lebih tu aku dah membuta and tak bangun langsung. Aku tanya dia waktu yang dia dapat BBM aku tu dia kat mana kan? Dia cakap dia dekat Makam Diraja dekat Bandar Johor Bahru. Aku marah lha dia, aku cakap kenapa pagi ll pergi tempat orang mati? Memang kena lha. Pengajaran tu untuk dia juga. Terus dia suruh aku diam and jangan cakap pape. Honestly aku first time kena macam ni so aku rasa positif je lha kot even aku cuak juga sebenarnya. 

So korang yang selalu lepak sampai pagi tu, jangan sesekali lha nak challenge diri nak pergi tempat ll orang meninggal dunia ni. Bahaya kot. Tu baru BBM. Kalau tiba ll dia muncul depan korang masa tu, memang tak lha kan korang nak stayback situ lagi. By the way terima kasih baca entry aku. If korang ada juga pengalaman macam aku ni, drop comment korang key. Bye!



2 comments:

ezyra daniel said...

ok,,,entry best,,,hoho itu lahh spe suruh g tmpt bukan2 kn hehe....

Anasyg said...

pegh - tak meremang plak bangah baca - pukul tengah2 pagi ni - hehe - akan di amik iktibar dari kejadian ni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Thank you for visit my blog.Alright reserved by Syahira Adisa