TIPS:BUTTON FOLLOW LIMITS 300

Assalam dan selamat pagi !
ye aku still tak tidur lagi
because of what ?
sebab aku dari petang tadi until now meng'edit' blog ni
and guess what? sekarang my blog new look!
penat betul ye nak edit blog ni rupanya
so far aku berpuas hati lah dengan hasil kerja aku sendiri
but atas bantuan kak lyssa sebenarnya !
aku banyak refer dekat blog dia and thanks akak !
korang pun memang dah kenal dia punya
sebab dia blogger yang famous dengan tuto-tuto yang superb !
blog aku sekarang nampak lebih kemas sikit
berbanding dengan yang lepas agak sedikit messy lah
pendapat korang pulak macam mana ?
oh sebelum aku nak bagi tips ni
jom click SINI kejap :)
terima kasih ~

Selama nak dekat setahun aku jadi seorang blogger ni
and now on baru aktif berblog and sebagainya
kira aku ni boleh kata newbie juga lah kan 
alhamdulillah follower makin bertambah and traffic pun meningkat
untuk newbie yang lain korang kena rajin kan diri untuk follow orang
blogwalking,comment dan sebagainya
and secara automatik korang punya follower bertambah
however pergilah join mana-mana group blogger dekat facebook
cara macam ni lagi berkesan tau
take note dear :D

Korang mesti pernah hadapi masalah masa follow orang kan?
yelah korang dah follow tiba-tiba orang cakap belum pulak
aku selalu kena macam tu juga
satu hari tu aku terbaca satu entry seorang blogger ni
korang tahu kan button follow yang kita buat sendiri tu?
alah takkan tak tahu kodd ?
button yang macam anak panah kat bawah ni ~


Haaa button tu lah yang aku maksudkan
blogger ni cakap yang button tu sebenarnya ada limit dia sendiri
limits sehingga 300 blog saja yang boleh difollow
selebihnya memang dia tulis kat situ korang follow blog tu
tetapi korang tak akan masuk dalam senarai follower diorang
aku tak ingat blogger mana yang tulis entry ni
tapi aku pernah lah jugak buat kajian kan 
ececehhh sebab sekarang follower aku 4 rat lebih
siapa yang follow aku memang aku akan follow balik
thats mean aku dah follow blog blogger lain lebih dari 300
aku pernah nak follow blog seorang blogger ni
dia pakai button follow macam tu lah
aku tanya dia ada tak aku follow
dia kata tak ada ?
alamak aiii dah jadi masalah kat aku jugek kan ?

So untuk lebih selamatlah kan
tak salah kalau korang nak create button follow tu
tetapi make sure korang kena ada juga kotak follower
maksud aku yang macam anak panah kat bawah ni ~


Then untuk lebih selamatkan keadaankan
sesiapa yang BLOGWALKING or apa ke
make sure kalau korang nak follow diorang balik
korang follow kat kotak follower diorang
macam dekat gambar atas ni
dekat situ sah-sah lah akan nampak kalau korang follow orang tu
make sure sesiapa yang hide kotak follower tu
terpaksalah korang unhide balik ye untuk lebih selamat
jadi tak payah nak runsing-runsingkan kepala
and tak payah nak sakit-sakit kepala
so selamat mencuba! :)



6 comments:

Amanina said...

yeah. setuju sgt. mmg masalah mcm ni pernah berlaku.
susah guna button follow ala2 tumblr tu. :)

♥ siKechekMessy ♥ said...

betul! awak pun selalu kena ea ? saya pun sama lah :)

Misa Asyidah Mizuki said...

owh, sebab tu lah blog lama saya asyik snuyi2 je follower dia...saya privatekan kotak2 follow2 tu...hehehe...:)

♥ siKechekMessy ♥ said...

heheh !yup2x,so lepas ni kena unhide lah :)

FazliShukor said...

pendapat saya tentang blog awak ni..boleh buta saya bace blog awak sebab corak2 background telah dicampur aduk dengan tulisan.agak pening ye kak mah,eyh ooppPS!

♥ siKechekMessy ♥ said...

hahah! pali kau jangan sibuk kat blog aku,jage kau ~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Thank you for visit my blog.Alright reserved by Syahira Adisa